Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η τεχνολογία σύμμαχος στην επικοινωνία μας!

Οι μαθητές των ΑνακυλωΣυμμαχιών περίμεναν με λαχτάρα την ημέρα που θα γνωριζόντουσαν μέσω skype! Το βίντεο που ακολουθεί δημιουργήθηκε με αφορμή αυτή την επικοινωνία και παρουσιάζει και ένα μικρό μέρος από τις δράσεις μας. 


Η πολυπόθητη κλήση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη πριν κλείσουμε για τις γιορτές του Πάσχα και τα παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν τις οθόνες μας.


 Τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά που αντάλλασσαν πληροφορίες για τον τόπο τους και για το σχολείο τους. Μάθαμε ότι στα Λιβάδια δεν υπάρχει ανακύκλωση πράγμα που για εμάς είναι αυτονόητο, έτσι η προσπάθεια των μαθητών εκεί είναι πολύ σημαντική, γιατί μέσα από τις δράσεις τους ευαισθητοποιούν την τοπική κοινωνία.
Ξεκινήσαμε τραγουδώντας στους συμμάχους μας για την ανακύκλωση και αυτοί μας απάντησαν ... φυσικά με μαντινάδες!! Οι μαθητές του Ολυμπιακού Χωριού που δεν γνώριζαν τι είναι οι μαντινάδες όχι μόνο έμαθαν από τους συμμαθητές τους στα Λιβάδια, αλλά αποδέχτηκαν την ιδέα από τους δασκάλους τους και τα παιδιά στο να δημιουργήσουμε μαντινάδες για την ανακύκλωση και όχι μόνο!Μιλήσαμε για την πορεία των δράσεων μας, ανταλλάξαμε ιδέες και μία ολόκληρη ώρα κύλησε σαν νεράκι ... γάργαρο ... σαν τις παιδικές χαρούμενες φωνές!

Για τους μαθητές και των δύο σχολείων ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που τους έδωσε χαρά και ένιωσαν ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την προσπάθεια, στο να ευαισθητοποιήσουν το σχολικό και κοινωνικό περίγυρο για την ανακύκλωση και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο!!

Στο skype όταν μιλήσαμε λάμπαν τα πρόσωπά μας
τώρα που σας γνωρίσαμε σκιρτά και η καρδιά μας!
Έχουμε φίλους σύμμαχους απ΄την ωραία Κρήτη
να κάνουμε ομορφότερο ετούτο τον πλανήτη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου