Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά ... ιδέες για ένα δημιουργικό καλοκαίρι!

Τις τελευταίες μέρες του σχολικού έτους η δράση μας κορυφώθηκε με τις κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Η "Γωνιά της Ανακύκλωσης" μέσα στο σχολείο μας ήταν για τους μαθητές μας ένας μικρός θησαυρός από υλικά για τις χειροτεχνίες τους. 
Η δημιουργία σταματά εκεί που τελειώνει η φαντασία και το σίγουρο είναι πως αν δεν τελείωνε η σχολική χρονιά οι κατασκευές θα συνεχιζόντουσαν. Το μαγικό με τις χειροτεχνίες από "άχρηστα υλικά" είναι ότι κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών τόσο πολύ, που η έξαψη της δημιουργίας ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους και τα έργα τους είναι οι καλύτεροι μάρτυρες. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να δημιουργείς μικρά έργα τέχνης από το τίποτα!


Με πολύ χαρά φτιάξαμε ένα βίντεο με τις δημιουργίες όλης της δράσης, που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, καθώς αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μας από τους αρχικούς στόχους όταν ξεκινήσαμε πριν 6 μήνες. Ο σπόρος της τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά βρήκε γόνιμο έδαφος, μιας και τα παιδιά λαχταρούν την στιγμή που θα αυτοσχεδιάσουν και θα αφήσουν την φαντασία τους να καλπάσει. Και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί από αυτό το μικρό σποράκι, που αγκαλιάστηκε με τόση αγάπη από όλους μας, έγινε ένα όμορφο λουλούδι που μας μάγεψε με το μεθυστικό του άρωμα ... κι ας είναι πλαστικό, χάρτινο ή ντενεκεδένιο ... Είναι το δικό μας λουλούδι ! Το λουλούδι της "Χαράς της Δημιουργίας".

Με αυτό το βίντεο σας αποχαιρετούμε και κλείνουμε για φέτος τον κύκλο της δημιουργίας, λαχταρώντας να έρθει ο Σεπτέμβρης για να φτιάξουμε μια νέα δράση, που να σχετίζεται με την Ανακύκλωση και το περιβάλλον, ελπίζοντας να βρούμε κι άλλους συμμάχους να ταξιδέψουμε μαζί και το blog  αυτό να συνεχίσει να είναι ενεργό μέσα από τις δημιουργίες και τις δράσεις των παιδιών.

Αν αρέσει και σ' εσάς η χειροτεχνία στο εγχειρίδιο που ακολουθεί θα βρείτε οδηγίες πως φτιάξαμε τα μικρά και μεγάλα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά:

Ανακυκλωτεχνάσματα
Μέχρι τότε να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι και μην ξεχνάτε ... να μαζεύετε τα σκουπιδάκια σας από την παραλία, βοηθώντας κι εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.

Να θυμάστε ότι:
 "Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας,
το δανειστήκαμε από τους απογόνους μας"


Για τους συμμάχους μας στο Δ. Σ. Λιβαδίων Μυλοποτάμου:

Για τη συνεργασία σας πολύ ευχαριστούμε
κι απ' το Σεπτέμβρη με χαρά να ξανανταμωθούμε.
Στης Κρήτης τις ακρογιαλιές να είμαστε ποθούμε,
στη θάλασσα, στην αμμουδιά ίσως συναντηθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου